stiri
  Invitatie la MTB Skills and Boot Camp de la FreeRider.ro si Marc Sandu

2 Aprilie 2015

Riderii sunt invitati sa ia parte la o aventura pentru a-si dezvolta abilitatile
 
Weekendul 24 – 26 aprilie trebuie sa il notati in calendar pentru ca va avea loc una dintre taberele din seria MTB Skills and Boot Camp. Aceasta va fi organizata de Marc Sandu la Campulung Muscel, cu sustinerea FreeRider.ro si care a ajuns deja la cea de a 7-a editie. Sezonul de ciclism este inca in "bloc start" in aceasta perioada, primavara. Si oricat de intarziata ar fi in acest an, va fi nevoita sa isi faca aparitia. Asa ca daca vreti sa va puneti la punct cu pedalatul, sa intrati in forma pentru viitoarele concursuri sau pur si simplu sa va bucurati de un weekend intens pe bicicleta, MTB Skills and Boot Camp poate fi raspunsul pentru voi.
 
Ce se intampla la MTB Skills and Boot Camp?
 
Tabara este conceputa pentru riderii de nivel incepator si intermediar, fete si baieti, pe care ii asteapta, in functie de conditiile meteo, aproximativ 100 de kilometri de pedalat in imprejurimile pitoresti ale orasului Campulung Muscel. Diferenta de nivel pentru cele trei zile de antrenament este de circa 2.500 metri, traseul fiind astfel conceput incat sa includa abordarea tuturor procedeelor tehnice care sa va permita sa parcurgeti in siguranta o tura montana, stapanind bicicleta si savurand traseul. De asemenea, MTB Skills and Boot Camp este o experienta utila celor care doresc sa participe in cunostinta de cauza la concursuri de tip Cross Country / Maraton. Nu putini participanti au marturisit ca in aceasta tabara pot sa "zaboveasca" asupra unor tehnici pe care le aplicau intuitiv, cateodata incomplet sau incorect, sub presiunea unui concurs.
 
Iata care sunt abilitatile tehnice la care se va lucra pe parcursul celor trei zile de tabara:
 
setare bicicleta, pozitie pe bicicleta, tehnica de pedalat eficient;
abordarea unei urcari mai lungi, conform potentialului propriu, monitorizarea efortului depus;
echilibru pe bicicleta, pozitie de atac, importanta privirii, tehnica de franare;
abordarea unui drum forestier, utilizarea terenului in folos propriu;
lucrul cu suspensia bicicletei, cu suspensia naturala a corpului;
trecerea de la o postura pasiva pe bicicleta la cea de pilot;
tehnici pe diverse tipuri de viraje, diverse tipuri de urcari si de coborari, zone cu bolovani, radacini, noroi;
cum sa executi un drop, un bunny-hop, cum sa abordezi o cota de nivel;
abordarea cursiva a unui traseu, legarea elementelor acestuia;
abordarea unui singletrail;
notiuni de nutritie, antrenament si exercitii fizice specifice ciclismului.
 
Cum arata in linii mari programul MTB Skills and Boot Camp?
 
Vineri in jurul pranzului are loc intalnirea si socializarea riderilor, se face cazarea intr-o vila eleganta din comuna Leresti, in camere cu doua locuri. Apoi se pleaca pe teren si incepe distractia, care tine pana la lasarea serii cand are loc intoarcerea. Ziua de sambata este rezervata rafinarii tehnicii pe viraje, deprinderii pomparii, aparand in traseu urcari lungi si solicitante, dar si coborari tehnice ce includ sectiuni negociabile cu bolovani, radacini si diverse situatii interesante, in care se va arata negocierea lor fluenta si cat mai rapida.
 
Duminica este o zi in care nivelul solicitarilor tehnice creste, ajungandu-se la mici dropuri, viraje de 180º pe carari inguste, cunoscute ca switchbacks, urcari si coborari pretentioase, viraje pe taluz si evident... bunny hop! Nu in ultimul rand, drumul de intoarcere in Campulung a fost ales special pentru a oferi peisaje superbe si o experienta de neuitat, care integreaza cat mai bine noile deprinderi.
 
Pretul unei astfel de aventuri este de 490 lei de persoana, ce include cazare si transport pentru cei care vin din Bucuresti. Pentru cei care opteaza sa vina din alte localitati sau isi asigura transportul, pretul este de 450 de lei. Masa nu este inclusa in pret, dar exista posibilitati convenabile de servire a mesei. Mai multe detalii despre aceste aspecte aflati in momentul inscrierii. Din motive ce tin de coeziunea grupului si de calitatea actului didactic, numarul participantilor la aceste clase este limitat la sase locuri. Inscrierile se fac pe adresa: coach@marcsandu.ro, iar detaliie se pot obtine la numarul de telefon: 0745.083.191.
 
Marc Sandu este rider KTM Cycling, personal trainer acreditat de European Fitness Association, instructor Schwinn Cycling bronze level si are peste saizeci de curse XC-Marathon la activ, nationale si internationale, si mai multe podiumuri in categoria de varsta. Redacteaza race reports pentru FreeRider.ro, dar a testat si biciclete pentru revista Top Gear si pentru rubrica "La Ghidon" a emisiunii TV "La Volan", pe Digi24 HD. Ca MTB coach antreneaza sportivi amatori si profesionisti, printre acestia numarandu-se si campioni nationali la motocross.