stiri
  Ghosting-ul sau cum au ajuns fantomele sa bantuie amorul in secolul 21

29 Ianuarie 2016


Un nou an, un nou inceput, noi vise, planuri marete la inceput de drum si energii reinnoite… Insa, vorba poetului, bine, bine, dar cu dragostea cum stai?

Pentru ca ceea ce ne bantuie zilele astea nu este nici stafia Craciunului trecut si nici Casper, fantoma prietenoasa. Conteaza mai putin daca locuiesti in pod, la mansarda sau la parter. Chiar si in secolul nostru, al vitezei si al tehnologiilor ametitoare, tot risti sa fii vizitat de fantome. Tuturor ni se poate intampla sa fim bantuiti de fantome care nu stau ascunse sub pat si nici nu fac scarile sa scartaie.

Dar hai sa ma explic. Poate ca nu o data ti s-a intamplat sa iti pice cu tronc un tip cool sau o tipa misto, cu care aveai o groaza in comun si alaturi de care te vedeai deja vara in Vama, iarna la Predeal, seara in pub, club sau oriunde iti place tie sa stai chill dupa job. Desi ai primit din partea lui sau a ei toate semnalele posibile ca te place si ca lucrurile merg foarte bine intre voi, la un moment ai fost parasit sau parasita fara nicio explicatie.

Tipul sau tipa s-a evaporat pur si simplu din viata ta fara niciun cuvant, printr-o scamatorie demna de reflectoare. Niciun mesaj de despartire, nicio scrisoare de adio, niciun telefon sau SMS, iar despre o cearta zdravana demna de niste indragosititi nici nu incape discutie. Evident ca ai incercat sa obtii un raspuns, o reactie, un motiv sau macar un semn de viata de la iubitul sau iubita care a disparut fara urma. Ai insistat fara succes cu telefoane, SMS-uri, mailuri, i-ai scris pe Facebook, ai verificat pe Instagram, dar absolut niciun semn de recunoastere de partea cealalta. Nimic. Tacere mormantala.

Evident ca, dupa aceea, ai inceput sa te ingrijorezi, sa iti pui intrebari, sa cercetezi unde ai gresit, sa iti dai seama ce nu a mers etc. Si uite asa, usor, usor, ai ajuns sa dezvolti cele mai bizare idei, sa iti ineci prietenii in teorii ale conspiratiei care i-au lasat pana si pe cei mai radicali dintre ei cu gura cascata.

Ca sa te scutesc de suferinte inutile sau chiar de o vizita la terapie pe motiv de love obsession, hai sa iti spun ce ti s-a intamplat. Ai fost fantomat sau ghosted pe limba de bastina, in care a fost observat prima oara fenomenul. Se pare ca tipul sau tipa de care ai fost inamorat sau indragostita practica despartirea fara confruntare, pe modelul celui care pleaca dupa tigari si nu se mai intoarce. Pe scurt, prefera sa o stearga din relatii fara explicatii, pe sistemul log in & log out. Unii spun ca aceste fantome moderne nu sunt amatoare de eventualele certuri si furtuni emotionale care insotesc de obicei despartirile, alegand astfel sa se furiseze din relatii. Cei mai multi insa vad in ghosting un semn de lasitate si de lipsa de fair-play la adresa partenerului.

In fine, oricum ar fi, disparitia fara urme din relatia de cuplu este din ce in ce mai practicata si foarte multi tineri spun ca au trecut macar o data prin aceasta experienta. De aceea, este bine sa fii gata pentru confruntarea cu astfel de fantome si sa iti mentii la cote maxime rezervele de energie amoroasa. Alaturi de Golden Horse ai energie pentru toate marile iubiri care vor veni, dar si pentru a exorciza toate fantomele care iti bantuie trecutul.